« Back
« Back

Handicare kjøper opp Rep-Tek AS

05.01.2016

Handicare AS styrker sin posisjon innenfor bilombygging, gjennom oppkjøp av Rep-Tek AS

Handicare AS har i dag inngått en avtale om å kjøpe 100% av aksjene i Rep-Tek AS og har gjennom dette styrket sin posisjon i det Europeiske markedet for bilombygging. Arild Saastad skal lede den samlede bilvirksomheten i Norge.

Handicare, divisjon Auto med hovedsete i Moss utenfor Oslo, har 15 bilombyggingsavdelinger i Norge og Danmark. I tillegg har selskapet en egen avdeling for produktsalg til andre bilombyggere. Rep-Tek AS med hovedkvarter utenfor Drammen, har 6 avdelinger i Sør-Norge. Den nye virksomheten vil etter sammenslåingen omsette for ca 360 millioner kroner og styrker med dette sin posisjon som den ledende aktøren innenfor ombygging av biler i Europa.

Asbjørn Eskild, Vice President i Handicare Auto, er svært tilfreds med realiseringen av oppkjøpet og ser mange muligheter i kjølevannet av dette.

- Handicare har en sterk stilling innenfor bilombygging i Europa og en raskt voksende virksomhet innenfor ombygging av utrykningskjøretøyer og produktsalg til andre bilombyggere. Gjennom oppkjøpet av Rep-Tek styrker vi selskapet ytterligere, sier Eskild.

- Begge selskapene vil dra nytte av hverandres størrelse, produktportefølje og kunnskap. Vi tror at det finnes et uforløst potensial innenfor bilombygging og akter å vokse med Rep-Tek ombord, sier Eskild.

Helge Bull-Engelstad er glad for at Handicare AS overtar virksomheten og at det nye selskapet nå får mulighet til ytterligere fokus og vekst innenfor utrykningskjøretøyer og bilombygging.

- Etter mitt syn er Handicare det perfekte selskapet som kan fortsette den gode utviklingen som vår bilombyggingsvirksomhet har hatt, sier Bull-Engelstad.

- Planen er å integrere Rep-Tek sin virksomhet i Handicare Auto i løpet av de kommende 6 månedene, sier Eskild som samtidig understreker at begge selskapene har kompetanse og spesialiteter det er viktig å ta vare på.

Kjøpesummen er ikke offentliggjort.

 

Ved eventuelle spørsmål vennligst kontakt:

Handicare AS

Asbjørn Eskild

Tel: +47 905 63 304

e-mail: asbjorn.eskild@handicare.no

 

Rep-Tek AS

Helge Bull-Engelstad

Tel: ++47 908 90 465

e-mail: hbe@reptek.no

 

Om Rep-Tek AS

Selskapet ble etablert i 1991 med fokus på å tilpasse biler til funksjonshemmede, og ble etter få år et av de mest kjente selskapene på området i Norge. I 1995 bygde Rep-Tek den første bilen med Joy stick-styring, elektronisk gass og brems. Dette var et stort fremskritt for bransjen. Rep-Tek AS har i dag 40 ansatte fordelt på seks avdelinger i Sør-Norge. Hovedsetet er i Solbergelva utenfor Drammen der et nytt bilanlegg sto klart i år 2000.

En ny avdeling for ulike typer nyttekjøretøy, ble etablert for få år siden. Her inngår kjøretøy til brann og redning, ambulanser og begravelsesbiler. Import av egne produkter til selskapets satsningsområder er et viktig fokusområde.

 

Om Handicare

Handicare ble grunnlagt i 1986 og forhandler tekniske hjelpemidler for eldre og funksjonshemmede. Produktporteføljen omfatter hjemmebaserte hjelpemidler, pasienthåndtering og baderoms hjelpemidler, forflytnings hjelpemidler samt bilombyggingsløsninger.

Handicare’s merkeprodukter distribueres gjennom et omfattende nettverk av profesjonelle forhandlere og distributører i 30 land rundt om i verden. Gjennom sitt datterselskap Puls, er gruppen også markedsledende innen salg av kapitalvarer og forbruksvarer til sykehus og institusjoner i Norge. Handicare har sitt hovedkontor i Kista i Sverige, og har datterselskaper i Norge, Danmark, Tyskland, Nederland, England, Frankrike, Kina og USA.

For mer informasjon se: www.handicare.com

Tags: