« Back
« Back

Sunrise Medical kjøper Handicare Mobility’s virksomhet

04.08.2015

Sunrise Medical kunngjorde i dag oppkjøpet av Handicare’s Mobility virksomhet, med hovedkvarter i Helmond i Nederland. Dette følger Nordic Capitals oppkjøp av Sunrise Medical som ble kunngjort i juni 2015. 

Produkt gruppene som inngår i dette oppkjøpet er begrenset til mobility produkter som rullestoler, scootere og rollatorer. Andre Handicare’s produktområder som forflytning, pasienthåndtering, biltilpasning mm inngår ikke i avtalen. 

Handicare’s Mobility virksomhet med avdelinger i Norge, Sverige, Danmark, Holland, Belgia, Tyskland, Frankrike og Canada kommer til å utvide Sunrise’s geografisk- og produkt rekkevidde. Sunrise Medical’s omsetning vil overstige € 400m, hvilket innebærer at selskapet forsterker sin posisjon som det ledende Mobility selskapet globalt sett. 

Thomas Rossnagel, President & CEO i Sunrise Medical, er veldig positiv til hvilke muligheter dette oppkjøpet innebærer: Sunrise Medical har hatt sterk vekst de siste 5 årene, både organisk og gjennom strategisk viktige og vellykkede oppkjøp.

Oppkjøpet av Handicare’s Mobility virksomhet utgjør en perfekt kommersiell løsning.

Denne virksomheten er et sterkt komplement til Sunrise Medical, geografisk så vel som fra et produktperspektiv. 

Johan Ek, Handicare’s styreformann og konstituert CEO legger til:

Sunrise Medical er det perfekte selskapet for fortsatt vellykket utvikling av vår mobility virksomhet. Handicare gruppen vil nå få mulighet til ytterligere fokus på investering og vekst på våre gjenværende forretningsområder. 

Sunrise Medical’s intensjon er å integrere Handicare’s Mobility virksomhet i løpet av de kommende 12-18 månedene. For en smidig overgang, er det inngått en varemerke avtale som tillater Sunrise Medical og fortsette å bruke Handicare’s varemerke/logo for deres mobility produkter i en tidsbegrenset periode.

Alle andre produktrelaterte varemerker, navn- og åndsverk rettigheter som gjelder Handicare mobility’s produkter vil overføres til Sunrise Medical ved sluttføring av avtalen som forventes vil skje i slutten av september 2015.
 

Kjøpesummen er ikke offentliggjort.

  

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

Sunrise Medical
Julia Mattern
Tel: +49 7253 980204
e-mail: j.mattern@sunrisemedical.de

 

Handicare
Malin Wikberg
Tel: +46 72 232 17 11
e-mail: malin.wikberg@handicare.se

 

Om Sunrise Medical
Sunrise Medical er verdensledende innen utvikling, design, produksjon og distribusjon av manuelle rullestoler, elektriske rullestoler, scootere og både standard og spesialtilpassede posisjonerings-/sittesystemer. Sunrise Medical produserer sine produkter i egne fabrikker i USA, Mexico, Tyskland, Storbritannia, Spania, Polen og Kina. Selskapets hovedprodukter, markedsført under Quickie, Sopur, Zippie, Breezy, Sterling og Jay merkevarer, selges gjennom et nettverk av forhandlere eller distributører i mer enn 130 land.

Selskapets hovedkontor er i Malsch i Tyskland med et nordamerikansk hovedkontor i Fresno, California. Totalt har Sunrise Medical over 2000 ansatte på verdensbasis. For mer informasjon se: www.sunrisemedical.com

 

Om Handicare
Handicare ble grunnlagt i 1986 og forhandler tekniske hjelpemidler for eldre og funksjonshemmede. Produktporteføljen omfatter rullestoler, hjemmebaserte hjelpemidler, pasienthåndtering og baderoms hjelpemidler, forflytnings hjelpemidler samt biltilpasningsløsninger.

Handicare’s merkeprodukter distribueres gjennom et omfattende nettverk av profesjonelle forhandlere og distributører i 30 land rundt om i verden. Gjennom sitt datterselskap Puls, er gruppen også markedsledende innen salg av kapitalvarer og forbruksvarer til sykehus og institusjoner i Norge. Handicare har sitt hovedkontor i Kista i Sverige, og har datterselskaper i Norge, Danmark, Tyskland, Nederland, England, Belgia, Frankrike, Canada og USA. For mer informasjon se: www.handicare.com

Tags: